Tre vigtige faktorer: Sådan vælger du de rette skihandsker

Snevejr på skibakke
Tre vigtige faktorer: Sådan vælger du de rette skihandsker
Henrik Andersen
-
17/10/2022
-

Hvis du skal købe et par skihandsker, er der flere ting, der skal være i fokus. Derfor er det vigtigt, at du vælger dine handsker med stor omhu.  Gør du ikke det, risikerer du at vælge et par forkerte handsker.

Er det første gang, du skal købe skihandsker, er det ikke sikkert, at du ved, hvordan du skal vælge. Når du skal vælge, er der flere faktorer, der skal være i fokus. Det er dog især de tre faktorer, du kan læse om herunder, der er vigtige at fokusere på.

1. Størrelse

Skal du købe et par handsker til ski, er det afgørende, at de har den rette størrelse. Først og fremmest kan det have indflydelse på, hvordan det føles at bruge dem. For det andet, kan det betyde, at du ikke får varmet dine fingre, hvis størrelsen ikke er den rette.

I modsætning til, hvad mange tror, skal dine handsker være en kende ‘for store’. Det vil sige, at der skal være luft til fingrene i handskerne. Er der ikke det, vil de ikke kunne varme dine fingre. Derfor er det vigtigt at sikre, at de ikke sidder helt tæt til dine fingre.

2. Luffer eller handsker?

Du skal naturligvis også gøre dig tanker om, hvorvidt du vil købe et par handsker eller luffer. Der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor du skal vælge ud fra dine egne præferencer. De fleste ender dog med at vælge et par skihandsker.

Hvis du har større interesse i at holde dine fingre varme, er det et par luffer, du skal vælge. Du vil ganske vist ikke have frie fingre, men til gengæld vil du bedre kunne holde på varmen. Det betyder, at du skal overveje nøje, hvad der betyder mest for dig.

3. Foring

Når det kommer til foring af dine skihandsker, er der flere forskellige muligheder. Blandt andet kan du vælge dun, der har gode varmeegenskaber, men som er bedst under tørre forhold. Du kan også vælge uld, der også har gode varmeegenskaber, men som ikke mister varmeevnen, når de bliver våde.

Hertil findes der også forskellige syntetiske materialer, der kan bruges. De fleste ender dog med at vælge enten uld eller dun, hvor sidstnævnte som regel er den bedste løsning. Hvad du ender med at vælge, er dog helt op til dig selv, hvorfor du selv skal tage dette op til overvejelse.

Leder du efter et godt tilbud på skihandsker, så tjek udvalget her.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!